Voorbeeld Arnhemmer: van MAVO-leerling tot bekende advocaat

Arnhem is sinds 2010 een advocatenkantoor rijker in Klarendal. Het bijzondere aan advocatenkantoor Özkara en Osinga is dat advocaat Ismet Özkara het als mavo-leerling uit Klarendal heeft geschopt tot advocaat met een eigen kantoor. Hij kwam uit een ‘Zwarte wijk’ en was ondanks veel minder kansen ‘gewoon’ succesvol.

Ismet Özkara begon in 1996 aan zijn MBO-opleiding, nadat hij zijn zijn MAVO-diploma had behaald in Presikhaaf. Behalve het volgen van een studie werkte Özkara ook jarenlang in Beverwijk, als verkoper van Turkse broodjes. Hij hielp zijn vader door in de weekenden van Arnhem naar Beverwijk te reizen om broodjes te verkopen.

Voorbeeld Arnhemmer
Na zijn MBO-opleiding begon Özkara in 1999 aan zijn HBO rechten opleiding. Na zijn afgeronde HBO opleiding volgde hij een studie aan de universiteit in Nijmegen. Na een jaar gewerkt te hebben bij Eiffel werd Özkara weggekaapt door een advocatenkantoor in Utrecht waar hij drie jaar werkte. In 2010 opende Özkara in Klarendal met succes een eigen kantoor met collega Eric Osinga.

Voor de een is hij een voorbeeldallochtoon en voor de ander een succesvolle Arnhemmer. Uiteindelijk maakt het allemaal niets uit omdat hij heeft laten zien dat je er altijd komt als je maar meer inzet toont en veel geduld hebt.

Bokscarrière of studie
Özkara vertelde zelf ooit dat hij ook bokser had kunnen worden, omdat hij ‘toen al veel talent had’. ‘Ik moest een keuze maken tussen mijn studie en bokscarrière, en koos voor mijn studie’, aldus Özkara. Inmiddels weten we dat Özkara wekelijks meetraint met zijn jeugdidool Orhan Delibas. Arnhemmer Orhan Delibas is tevens een van de beste boksers die Nederland ooit heeft gekend.

Ismet Özkara is ondanks alle aandacht en succes nog steeds gewoon een echte Klarendaller en is hij regelmatig in Arnhem te zien. Behalve met zijn bijdrage aan sociaal-maatschappelijke activiteiten steunt Ismet Özkara ook verschillende lokale verenigingen omdat hij zelf ook weet hoe belangrijk het is om talenten in een vroeg stadium te steunen.

Ismet Özkara, , Ozkara & Osinga Advocaten